23 Nisan 2014 Çarşamba

Tahinli Çörek

Merhabalar geçen sene yaptığım tahinli çöreğin tarifini vereceğim. Tahin arap mutfaklarında çok kullanılır. Hatay mutfağında da önemli bir yeri vardır. Başlıca humus olmak üzere bir çok meze yapımında kullanılır. Tahin çok faydalı bir besin kaynağıdır. Tamamen doğal ürün olan tahin, susamdan elde edilir. Minarel bakımından zengin bir besindir. Toksin atımına yardımcı olmakla birlikte vucüt için detox görevi görür. Tarif.

Tahinli Çörek

3 su bardağı un

5 çorba toz şeker

3 adet yumurta

½  su bardağı ılık su

2 çay kaşığı kuru maya

100 gr oda sıcaklığında tereyağı

300 ml tahin

250 gr esmer şeker

2 çorba kaşığı kavrulmuş susam

Üzeri için, 1 çorba kaşığı kavrulmuş susam




Mayayı ılık suyun içinde karıştırıp su ile homojen(birleşme) olmasını sağlayın. Büyük bir kaseye un, şeker ve suda beklettiğiniz mayaları alıp karıştırın. Üzerine yumurtaları ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Başka bir kasede tahin ve esmer şekeri iyice karıştırın ve 2 çorba kaşığı kavrulmuş susamı içerisine ekleyip yine karıştırın. Yoğurduğunuz hamuru üç ayrı bezeye ayırın. Bezeyi a4 kağıdı büyüklüğünde açtıktan sonra içerisine 2 kaşık tahin ve esmer şeker karışımından ekleyip, katlayın. Ardından karışım hamurun heryerine bulaşacak şekilde elinizde yoğurun. Sonra ise tekrar açıp rulo şekline getirecek şekilde yuvarlayın. Ardından uzunlamasına ikiye bölerek saç örüyormuşçasına örün (resime bakın). Son olarak üzerine süs için kavrulmuş susamları serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.. ( resimler bana ait )















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder