19 Nisan 2014 Cumartesi

Kuru Meyveli Truffle

Arkadaşlar merhabalar, günaydın. Bugün sizlere geçenlerde yaptığım kuru meyve ve yemişli truffle tarifini vereceğim. ''Ganache''(ganaj) denilen yarı tatlı bir çikolataya tereyağı, şeker bazen de likör eklenerek, yuvarlak hale getirilip toz kakaoya batırılıp yapılır. Bu bahsettiğim klasik ''Truffle''. Tarife gelmeden; Truff aslında bir mantar türü genelde siyah renkte ve pütürlü, ama beyaz truff (trüff)lerde var. Amerika ve Avrupa’da oldukça revaçta, fiyatıda oldukça pahalı. Bu minik tatlı toplara truff adı verilmesinin sebebide görsel olarak truff mantarını andırması. Bu krallara laik tatlının ben biraz üzerinde oynayıp, daha hafif bir hale getirmeye çalıştım ve sanırım başardım. Tarif..

Kuru Meyveli Truffle


15-20 adet kuru incir

10-15 adet hurma(çekirdeklerini çıkarın)

1 avuç kadar kuru üzüm

20-25 adet fındık

3 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı tarçın 

1 adet portakal kabuğu rendesi

½ portakalın suyu

Kakao tozu

İşleme başlamadan önce fındıkları robottan geçirin ve genişçe bir tabağa alın. İncir ve hurmayı istediğiniz kıvama gelene kadar robottan geçirin ve sonrasında üzümleri ekleyip 10 15 saniye daha çevirin robotunuzu (üzümler hafif iri kalsın). Her şey istediğiniz büyüklüğe gelince içerisine bal ve portakal suyunu ekleyin, ellerinizle karıştırın bal ve portakal suyunu karışımın heryerine ulaştırın. İşlem bittikten sonra çok basit olan şekil verme aşamasına geçin. İstediğiniz şekillere verdikten sonra tabağa aldığınız fındıkların veya kakaoların üzerinde yuvarlayarak etrafına yapışıp güzel bir görüntü ve tat vermesi için etrafını kaplayın. İstediğiniz kuru meyve veya yemiş kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.(Resimler bana ait)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder