16 Nisan 2014 Çarşamba

EV MAKARNASI !

     Bildiğiniz üzere iki ülke bir yemek için yıllardır kavga ediyor . Çin ve İtalya makarna benim diye didişsinler bakalım. Bana sorarsanız Çin bile bulmuş olsa İtalya'nın bu işi gerçekten daha iyi kıvırdığı sorgulanamaz bir gerçek. Gelelim asıl hikayemize.. 1271 yılında Marco Polo denen adam ilk seyahat olayını gerçekleştirdi. Venedik'ten koyuldu yola Mezopotamya, İran derken Çin sınırlarına vardı. Orada çeşitli yemekler yedi, ama sadece birisi dikkatini çekti. İleride şekillendirilecek, renklendirilecek ve aromalar katılacaktı. Orada şehriyeyi keşfetti. Ekilip biçilen toprakları ve iklimi gözlemledi gördü ki bu şehriye denen buğday taneleri  İtalya'da da yetişiyor. Aldı şehriye tarifini İtalya'ya getirdi, sonrası malum. Şehriye şeklinde değil başka şekilde değerlendirdiler. İlk ismi 'Maccheroni'(Makaroni)dir. Roma Makarna Müzesi bile kimin bulduğunu kesin olarak belirtmemiştir. Gelelim asıl konumuza; makarnayı isterse Norveç halkı bulmuş olsun önemli olan bir şeyi bulmak değil, onu bulduktan sonra nasıl işlediğindir. İtalya halkı bu işi çok iyi kıvırıyor ve gerçekten bu konuda saygıyı hakediyorlar. Tarif...(Çok basit olacak)

                                                  İtalyan Makarnası
500 gram un

8 yumurta sarısı(isteyen 4 adet tam yumurta kullanabilir)

4-5 yemek kaşığı ılık su(ihtiyaç olursa!)

     Neden 8 yumurta sarısı dediğinizi duyar gibiyim. 8 yumurta sarısı o makarnayı tam bir Napoli, Toskana makarnası ve yoğun yapacaktır. Un ve yumurtaları karıştırın, çok kuru olursa azar azar su ekleyebilirsiniz. Makarna yapımı bittikten sonra streç filme sarıp dolabın içinde 2 saat bekletin. Sonrasında makarnayı istediğiniz şekilde açıp, istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Ben makarnayı sos ile tatlandırıp yemeyi sevdiğim için hamuruna herhangi bir baharat veya kuru sebze eklemedim, arzu eden ekleyebilir. Ben öğrenci evinde arkadaşlarıma yaptım. Kurutma zamanımız yoktu. Yaş haliyle yaptım, gayet güzel olmuştu. Sadece örnek olması için benim yaptığım makarnayı ekleyeceğim ve altta yapımı çok basit olan tarifimi yazacağım.

                                                   Kremalı Makarna Sosu


1 küçük paket krema

Mantar(kestane ve ya istiridye)

Yarım kavanoz karışık garnitür

Tereyağı

Kekik

Tuz

Karabiber 

Tuz

Mantarları istediğiniz şekilde doğradıktan sonra tereyağı ile birlikte tavanıza alın. Mantarları ölmeye(solmaya) başladıktan sonra üzerine baharatları ekleyip kremasını dökün. Krema tama anlamıyla kıvama gelmeden 1 dakika öncesinde garnitürleri tavaya alıp 1 dakika kadar daha karıştırın ve makarnanızla biraraya getirin. Afiyetler olsun.


1 yorum:

  1. Çılgın! En kısa zamanda deneyeceğim çok lezzetli görünüyor mmm yammy ^^^

    YanıtlaSil