Günaydın, merhabalar. Sabah uyanıp Ön Büro dersinin vizesine çalışmak
yerine sizlere tarif yazayım dedim. Bu benim Arap kültürü ve Hint
kültürü karışımım diyebiliriz. Kesinlikle kendi tarifimdir kendileri.
Bildiğiniz üzere Hint mutfağı baharatlı, ekşi ve aynı zamanda da
tatlıdır. Bende bu yemekte acılık, ekşilik, tatlıtık ve asidik düzeni
tam kıvamında tutturduğumu düşünmekteyim.Bu tarifi krema ile birlikte
yapabilirsiniz.(ben diyette olduğum için kullanmadım) Tarif..
Hint Ve Arap Usulü Tavuk
Tavuk göğüs eti 2 adet(yaklaşık 600-700 gram)
2 adet yeşil yabani kabak
2 diş sarımsak (marinasyon için)
1 limon kabuğu rendesi (marinasyon için)
½ limon suyu (marinasyon için)
1 çay bardağı zeytinyağı(isteğe göre tereyağı olabilir)
1 hindistan cevizinin suyu (marinasyon için)
1 adet rendelenmiş muskat
1 tatlı kaşığı kimyon (marinasyon için)
½ çay kaşığı safran (marinasyon için)
1 çay kaşığı köri (marinasyon için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kurutulmuş çili biberi (marinasyon için)
1 çay kaşığı kişniş tohumu (toz)
½ kase yoğurt (marinasyon için)
Büyükçe
bir borcamın içinde rendelenmiş sarımsak, bir limon kabuğu rendesi,
yarım limonun suyunu, zeytinyağının bir kısmını, hindistan cevizi
suyunu, ve geriye kalan baharatları yoğurt ile birleştirdikten sonra,
tavukları içine atın. Tavukları ellerinizle fazla incitmeden karıştırın
ve sosun içine işlemesine izin verin. Bu işlemi yaptıktan sonra üzerini
bir streç ile örtüp 2 saat buzdolabının içinde marine olmaya bırakın.
Unutmayın size belirli tavuk ölçüleri vermedim. Tavuklarını sulu seven
kalın bırakır öyle pişirir, ya da ince bırakır az pişirir kesinlikle
sizin kararınız. Onlar marine olurken biz kabaklarımıza geçelim.
Kabakları, salatalık soyacağı ile ince ince uzunlamasına
dilimleyin(soyar gibi). Yaklaşık 10-12 parça elde ettikten sonra onları
zeytinyağı, pul biber, kara biber ve az tuz ile marine edin. Unutmayın
kabaklar pişmeyecek, çok ince oldukları için pul biber ve karabiber ile
az da olsa pişeceklerdir. Tavuklar marine olduktan sonra istediğiniz
şekilde pişirebilirsiniz. Benim önerim önerim önceden yoğun ısıtılmış
tavada her yanının 2şer dakika pişirilip sulu bırakılmasıdır. Aşağıda
paylaşacağım resim bizzat kendim yaptım. Teşekkürler, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder