17 Nisan 2014 Perşembe

FESLEĞENLİ VE LİMONLU GRANİTA

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere fesleğenli ve limonlu 'granita' tarifi vereceğim. Granita bizim çocukluk zamanlarımızda yediğimiz 'friko' tarzı buzlu ve aromalı bir tariftir. Genelde Sicilya halkı fazla tüketir. Roma'da dondurma yemekten başka bir donmuş tatlı yemeye fırsat bulamamıştık. Son günde olsa tatma fırsatım oldu, oldukça hafif ve lezzetliydi. Granita Sicilya tarafından bulunmuş çok kolay yapılan bir tatlı türüdür. Kolay olmasının yanında biraz zorlukları var tabi. Yapılış aşamasında göreceksiniz. Sicilya'da granita tüketilirken İtalya'da 'Sorbe' daha çok tüketilir. Her ikiside hafif ve muazzamdır. Yaz aylarına da yaklaştık eminim çok güzel sonuçlar elde edeceksiniz. Neyse gelelim tarife..

                                                 Fesleğenli ve Limonlu Granita

6 limonun suyu

1 limon kabuğu rendesi

Toz şeker(isteğe bağlı ne kadar koyacağınız)

Biraz su(sizin ne kadar hafifletmek isteğinize göre)

Fesleğen(ince ince doğranmış)


Limonların suyunu ve şekeri bir pişirme kabında kısık ateşte eritiyoruz ve üzerine limon kabuklarını ekleyip yetecek kadar su(hafifletmek için) 1-2 dakika daha karıştırıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra içerisine fesleğenleri ekleyip, karıştırıp, üzerine kapağını kapatıp buzluğa atıyoruz. Buraya kadar her şey kolay ve güzel, ama asıl iş sonrasında başlıyor. 1 saatte bir istediğimiz kristalize yapıya ulaşmak için çatal yardımıyla tırtıklayıp kristalize ediyoruz. Bu işlemi üç kez gerekleştirdikten sonra servis edebilirsiniz. Granita'nın sınırlanamaz tarifleri vardır. İstediğiniz meyve ve baharatlar ile yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder