Fesleğenli ve Limonlu Granita
6 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
Toz şeker(isteğe bağlı ne kadar koyacağınız)
Biraz su(sizin ne kadar hafifletmek isteğinize göre)
Fesleğen(ince ince doğranmış)
Limonların suyunu ve şekeri bir pişirme kabında kısık ateşte eritiyoruz ve üzerine limon kabuklarını ekleyip yetecek kadar su(hafifletmek için) 1-2 dakika daha karıştırıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra içerisine fesleğenleri ekleyip, karıştırıp, üzerine kapağını kapatıp buzluğa atıyoruz. Buraya kadar her şey kolay ve güzel, ama asıl iş sonrasında başlıyor. 1 saatte bir istediğimiz kristalize yapıya ulaşmak için çatal yardımıyla tırtıklayıp kristalize ediyoruz. Bu işlemi üç kez gerekleştirdikten sonra servis edebilirsiniz. Granita'nın sınırlanamaz tarifleri vardır. İstediğiniz meyve ve baharatlar ile yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder