Mühürleme işlemi hepimizin evde yapavileceği çok basit bir işlem olmakla birlikte etlerinizi gerçekten daha lezzetli bir şekilde servis etmenize yarayacak kısa ama yararlı bir bilgidir. Et, tavuk veya balık farketmeksizin bu işlemi uygulayabilirsiniz. Bu teori balığın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Et veya tavuklarınızın 2 tarafını aşırı kızgın, yapışmaz tavanın(kesinlikle teflon tava olmamalı) içersinde hafif tatlandırdıktan sonra pişirme işlemidir. Ama etin sadece dışı pişer. Sadece dışarısı piştiği için etin dışında bizim göremediğimiz bir koruma duvarı gibi bir kısım oluşur ve etin içerisinde bulunan lezzeti kesinlikle etin içine hapseder, dışarıya salmaz. Bu işleme mühürleme denir. Fırında uzun süre pişireceğiniz etlerinizi mutlaka mühürleyin ve sonrasında fırına atın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder